Koopwoningen

Op donderdag 28 november 2019 is er van 17.30-19.00 uur een verkoopdag  van woningen in De Draai en Land van Luna, in de foyer van het gemeentehuis.

Ontwikkelaar BPD heeft 30 woningen In De Draai (bouwveld Groenlingstraat) in de verkoop. Dit zijn rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. zie website www.nieuwbouw-dewende.nl 

Ontwikkelaar Thunnissen heeft nog enkele woningen in verkoop in De Draai (bouwveld Groenlingstraat)     zie website: http://nieuwbouw-degroenling.nl/het-plan-38

Ontwikkelaar Hoorne Vastgoed zal de supermarkt Vomar in De Draai (bouwveld Groenlingstraat) gaan realiseren. zie website: https://www.draaiwaard.nl/

Ontwikkelaar Belle-Vue heeft 12 levensloopbestendige woningen in het Land van Luna in de verkoop.          zie website: https://www.koopwoningen-landvanluna.nl/

 

Op 3 oktober 2019 gaan er 94 woningen in bouwveld Groenlingstraat in de verkoop.  Dat gebeurt tijdens een verkoopmanifestatie in de foyer van het gemeentehuis tussen 17.00-20.00 uur. De woningen worden verkocht door Hoorne Vastgoed en M.J. De Nijs Projectontwikkeling, Thunnissen en NeroZero. De gemeente gaat in verkoop met 13 vrije kavels. 

KOOPWONINGEN

Gaat uw voorkeur uit naar een vrijstaande woning, een twee-onder- één kapwoning, een rijwoning, een vrije kavel of een starterswoning? Er zit vast een woning bij die past bij uw gezinssamenstelling, leefstijl en beschikbare budget.

De architecten hebben zich laten inspireren door de architectuur van het dorpse wonen. Dit is te zien aan de architectuur van de woningen, de straten en de opzet van de wijk.  Voor meer informatie over de woningen:

VRIJE KAVELS

Voor informatie over de vrije kavels kunt u contact opnemen met het verkoopteam De Draai via telefoonummer: 14072.

OVERWINSTREGELING

De gemeente Heerhugowaard heeft een overwinstregeling. Deze regeling is bedoeld om nieuwbouw-koopwoningen tot een aankoopbedrag van € 195.100 betaalbaar te houden. Zo wordt prijsopdrijving voorkomen en blijven de woningen betaalbaar voor de doelgroep waarvoor deze woningen zijn gebouwd (bijvoorbeeld starters). 

Hoe werkt de overwinstregeling?

  • De regeling staat als afspraak in de koop- of aanneemovereenkomst van de woning.

  • De koper moet, als hij de woning weer verkoopt vóórdat de woning 10 jaar oud is, een deel van de winst afdragen aan de gemeente. De gemeente kan dit geld gebruiken om nieuwe starterswoningen mogelijk te maken.

  • De volgende koper heeft ook weer de verplichting voor de overwinstregeling. Dit heet een kettingbeding.

  • De overwinstregeling is geldig tot 10 jaar na de opleverdatum van de woning.

  • De eigenaar van de woning is verplicht zelf in de woning te wonen. De woning mag niet worden verhuurd tijdens de termijn van de overwinstregeling. Als de eigenaar zich hier niet aan houdt en de woning toch verhuurd, geldt een boete van 500 euro per dag.

  • In de koopakte van uw woning kunt u zien of er een overwinstregeling geldt en hoe de verdeling van de winst is geregeld.

 

Cookie-instellingen