Koopwoningen Thunnissen in plan Merelweg

De Merelweg

De inspiratie voor de Merelweg in De Draai Heerhugowaard is het ‘’Noord-Hollandse bouwen’’. De architect heeft zich verdiept in karakteristieke elementen van zowel de ’20 als de ’30 stijl. Kenmerkend voor de ’30-stijl is dat de omgeving en woningen sterk met elkaar verbonden zijn. Zo zijn hier de    diverse woningblokken gecomponeerd vanuit het straalbeeld; beeldbepalende accenten worden ingezet op punten waar het toe doet, zoals een dwarskap op een zichtlijn vanaf de straat of een dakopbouw op de garage als hoekbeëindiging.

De woonblokken zijn rustig, subtiel, divers en zijn te herkennen aan sterke horizontale belijningen. Naast deze horizontaliteit zijn er een aantal kenmerken te ontdekken die een jaren ’30 -woning de karakteristieke uitstraling geven, zoals royale dakoverstekken, sierlijke dakranden, entreepartijen of royale kozijnen voor grote ramen met veel lichtinval. Ook de detaillering speelt een belangrijke rol. Zo is veel aandacht besteedt aan karakteristieke metselwerkdetaillering, zoals het trasraam met rollaag en de metselwerkkaders bij de entree. Dat geeft deze woningen hun unieke karakter.

 

In het deelplan de Merelweg worden in totaal 38 woningen gerealiseerd. Het programma varieert van starters- en eengezinswoningen tot luxe twee onder een kappers en vrijstaande villa’s in diverse maten. De woonblokken zijn omring door groen zones en water.

 

De Merelweg is goed voorbereid op de toekomst. De woningen zijn ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. Alle woningblokken worden standaard geleverd met EPC 0,0 en zijn hiermee een stuk zuiniger, dan de nu geldende wet- en regelgeving van EPC 0,4.

Op de website www.nieuwbouw-demerelweg.nl/ vind je binnenkort meer gedetailleerde informatie over het project de Merelweg.

Cookie-instellingen